Sinds 2011 werk ik aan een stripboek over de ervaringen van militairen en veteranen uit mijn woonplaats, die tussen 2001 en 2010 in Afghanistan hebben gediend.
Wat maak je mee tijdens een uitzending? Hoe kom je ervan terug. Op deze blog houd ik het proces bij en plaats ik teasers en indrukken van het boek. Uitgavedatum staat nog niet vast maar houdt daarvoor deze blog in de gaten.

maandag 16 juni 2014

Tijd voor een update!

Zo... De laatste update was in januari. Hoog tijd dus voor een update! Even snel een verklaring. Naast dit project moet ik er ook voor zorgen dat ik wat verdien, dus hebben projecten alle vrije-werktijd in beslag genomen. Een daarvan had daarentegen indirect zeker een relatie met het project. 31 mei en 1 juni waren de Stripdagen Haarlem. Het grootste stripevenement in Nederland en Noord-Europa. Ik heb deelgenomen aan de expositie 'Nieuwe Garde', het veelbelovend jong talent van de Nederlandse stripwereld. In de expositie zijn verschillende originele platen en de animaties van de Nederlandse Veterenandag betrokken. Ook vertelde ik tijdens het door de BNS georganiseerde stripsymposium 'Strips on Stage' over het project en journalistieke strips in Nederland.

Voordracht tijdens 'Strips on Stage', 31 mei 2014, Toneelschuur, Haarlem
Daarnaast heeft het Parool een spread geplaatst met een interview over het project. En nog geen twee weken later volgen het Brabants Dagblad en BNDeStem met een bijna paginabreed interview.

Interview in Brabants Dagblad, 5 juni 2014
En 3 juni vertelde ik tijdens een lezing  bij cultuurestafette in het kader van het thema: Hoe graphic novels beladen thema's behandelen, meer over het project. Er zijn dus ongetwijfeld weer volgers en belangstellenden voor het project.
Voordracht tijdens Cultuurestafette, 3 juni 2014, KunstpodiumT, Tilburg
Dat ik in de tussentijd geen updates plaatste, betekent niet dat ik niet heb stilgezeten. Bijvoorbeeld heeft de beeldredactie al verhalen bekritiseerd en geadviseerd voor verbeteringen. Die verbeteringen zijn ondertussen voltooid. Veel tijd is ook besteed aan netwerken en meer mensen over het project vertellen.

Bij deze deel ik ook mee dat ik mezelf de komende maanden opsluit om het project te voltooien. Over vier maanden wil ik dat het boek zo goed als af is en dat er op zijn minst serieuze stappen zijn genomen naar druk en publicatie. Meer details daarover zullen gegarandeerd gedeeld worden.

Wat moet er nog gebeuren? Drie stripverhalen van verschillende personen, overzichtskaartjes van Afghanistan en Uruzgan, de begrippenlijst, bronverantwoording, voorwoord, de volgorde van de verhalen bepalen, andere afwerking en nog zes stukken die ik nog even geheim houd. 

Ik neem me voor weer te gaan bloggen en daarmee ervoor te zorgen dat iedere belangstellende weer het proces kan volgen.


Houdt deze blog dus weer in de gaten. Dit najaar wil ik het boek kunnen presenteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten